• 14 فروردین 1404

معاونت تحقیقات و فناوری، میزبان مدیریت توسعه علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • تاریخ انتشار : 1397/04/23 - 06:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 580
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

معاونت تحقیقات و فناوری، میزبان مدیریت توسعه علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز

جلسه مشترک مديريت توسعه فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه و مديريت توسعه فناوري دانشگاه علوم پزشکي شيراز به‌منظور تبيين ظرفيت‌هاي ارتباط با صنعت و فناوري موجود در دانشگاه علوم پزشکي تهران تشکيل شد.

معاونت تحقيقات و فناوري، ميزبان مديريت توسعه علم و فناوري دانشگاه علوم پزشکي شيراز
جلسه مشترک مديريت توسعه فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه و مديريت توسعه فناوري دانشگاه علوم پزشکي شيراز به‌منظور تبيين ظرفيت‌هاي ارتباط با صنعت و فناوري موجود در دانشگاه علوم پزشکي تهران تشکيل شد.
در اين نشست که روز سه‌شنبه 19 مرداد 97 در سالن شوراي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه برگزار شد، دکتر منظم، مدير و دکتر فريدي مجيدي، معاون توسعه فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه با دکتر چوبينه مدير توسعه علم و فناوري و دکتر جهانگيري مدير دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکي شيراز ديدار کردند.
دکتر منظم در ابتدا به معرفي ظرفيت‌هاي موجود در سطح ملي ازجمله قوانين برنامه پنج‌ساله کشور، صندوق‌هاي حمايتي، دستورالعمل‌ها و آيين‌نامه‌هاي موجود در معاونت علمي رياست جمهوري و همچنين ظرفيت‌هاي موجود در سطح وزارت بهداشت ازجمله شوراي فناوري، بسته‌هاي تحول و نوآوري، توسعه کارآفريني و بسته‌هاي حمايتي سياستي را برشمرد. سپس به ظرفيت‌هاي موجود در مجموعه که در قالب چهار گروه ارتباط با صنعت، هماهنگي مراکز رشد و شرکت‌هاي دانش‌بنيان، تجاري‌سازي و ثبت اختراعات وجود دارد، ازجمله شوراي همکاري صنعت، کميته فناوري، کميته اجرايي ارتباط با صنعت، کميته رابطين، قوانين و آيين‌نامه‌هاي مصوب و گرنت‌هاي فناورانه پرداخت.
مدير توسعه فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه گفت، فناوري از آموزش و پژوهش جدا نيست و اصلاً نمي‌توان گفت که فناوري را گسترش مي‌دهيم درحالي‌که کاري به آموزش و پژوهش نداريم چراکه اگر فناوري به آموزش و پژوهش وصل نباشد پايدار نيست.
در خصوص اقدامات، تسهيلات و زيرساخت‌هاي ايجادشده در جهت توسعه کمي و کيفي طرح‌هاي ارتباط با صنعت در دانشگاه علوم پزشکي تهران، توضيحات لازم توسط دکتر شاهنده ارائه شد.
در حيطه فناوري نيز، کارشناس اين بخش زهرا خرامان توضيحاتي در خصوص آمار و فعاليت‌هاي مراکز رشد و شرکت‌هاي دانش‌بنيان ارائه کرد.
دکتر منظم در حمايت از شرکت‌هاي دانش‌بنيان گفت: تجربه اندک من اين است که تسهيلات به شرکت‌هاي دانش‌بنيان يکي از کمک‌هاي بسيار خوب است به شرطي که ارزيابي اوليه درست انجام شود و محصول نهايي نياز جامعه و بازار باشد.
به نظر من يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي حوزه فناوري سلامت بخش توانمندي و فرهنگ‌سازي است که گسترش اين بخش تأثير به سزايي در دستيابي به موفقيت‌هاي ما در اين حوزه داشته است. به دليل عمر کم فعاليت‌هاي حوزه فناوري اساتيد ما به اين حوزه مسلط نيستند و به همين جهت تلاش‌هاي زيادي ازجمله اقدام به برگزاري دوره‌هاي آموزشي با محتواي به‌روزرساني شده کرديم و سعي کرديم کيفيت دوره‌ها را حفظ کنيم. همچنين باديد اهميت کارآفريني و اشتغال توانستيم با رايزني با معاونت اجتماعي فرهنگي براي برخي از اين دوره‌ها امتياز فرهنگي بگيريم.
وي ادامه داد: جهت اهميت بخشيدن به حوزه فناوري، يک روز در سال را که مقارن با روز جهاني علم در خدمت صلح و توسعه است به نام روز فناوري سلامت در دانشگاه مصوب کرديم و با برگزاري همايش و فن بازار سلامت سعي کرديم در اين روز توجه‌ها را به حوزه فناوري جلب کنيم و لازم است اين روز در سطح ملي نيز پذيرفته شود.
دکتر فريدي مجيدي: اينکه ما بتوانيم تحقيقاتمان را در راستاي فناوري و فناوري را در راستاي نياز جامعه و بازار هدايت کنيم مستلزم بررسي‌هاي فوق‌العاده پيچيده است.
در توضيح انتقال فناوري در دانشگاه دکتر فريدي مجيدي گفت: درواقع انتقال فناوري مي‌تواند تا حدودي فرا سازماني باشد و بايد بتوانيم با ارتباط جامعه، دانشگاه و صنعت بتوانيم از ظرفيت‌هاي دانشگاه در راستاي حل مشکلات مردم و از ظرفيت‌هاي صنعت در جهت حل مشکلات و حمايت از دانشجويان و دانشگاه استفاده کنيم و صنعت نيز از علم به‌روز دانشگاه منتفع شود. در دفتر انتقال فناوري تلاش مي‌کنيم با رصد محتواي دانشگاه و نيازهاي جامعه اين ارتباط را با صنعت برقرار کنيم، در حال حاضر به‌صورت تئوريتيکال مباحث را پيش مي‌بريم و در آينده صندوق‌ها و کارگزاراني نيز به سازوکار اين دفتر اضافه خواهد شد.
در تکميل توضيحات وي، دکتر منظم افزود: تابلوي فروش و عرضه محصولات فناورانه،TTO (انتقال فناوري) است و ثروتي که دانشگاه مي‌تواند در حوزه فناوري خلق کند در اين حوزه شکل مي‌گيرد. يکي از راه‌هاي تجاري‌سازي اختراعات ثبت و راه‌اندازي شرکت دانش‌بنيان توسط اساتيد دانشگاه است که اين موضوع براي همه اساتيد شدني نيست و لزومي هم ندارد؛ بنابراين انتقال فناوري، کامل‌کننده حلقه است. اخيراً با عضويت مدير فناوري بين‌الملل، اين گروه فعاليت خود را در بخش بين‌الملل نيز آغاز کرده است.
در بخش ديگر و در معرفي فعاليت‌هاي دفتر اختراعات و ابداعات در چهار محور، مرضيه رحماني کارشناس اين دفتر، به برگزاري کارگاه‌هاي مالکيت فکري جهت آگاهي بخشيدن به اساتيد و دانشجويان اشاره کرد. از ديگر فعاليت‌هاي اين دفتر بررسي و داوري اختراعات داخلي و ثبت اختراعات بين‌المللي است.
در پايان، دکتر چوبينه ضمن تحسين بسترسازي و زيرساخت‌هاي موجود در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: به نظر مي‌رسد دانشگاه‌هاي مادر بايد به سمت مديريت مدرن و جديد پژوهشي پيش بروند. اطلاعات و تجربيات ارزشمندي در اين جلسه دريافت کردم، گرچه دانشگاه علوم پزشکي شيراز از مباحث پژوهشي دور نيست و هميشه در توليد مقاله و کارهاي پژوهشي و نوآورانه به‌عنوان دانشگاه تيپ يک مطرح مي‌شود اما به نظر مي‌رسد در زمينه ارتباط با صنعت خيلي بايد کارکنيم و هنوز بستر لازم در مجموعه دانشگاه ما مهيا نيست. مديريت توسعه علم و فناوري گستره فعاليتي زيادي دارد و باوجود دارا بودن 86 شرکت دانش‌بنيان و 6 مرکز رشد، هنوز اين مديريت انسجام کافي را براي حرکت به سمت فعاليت‌هاي فناورانه ندارد و برقراري ارتباط با مديريت توسعه فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکي تهران را بسيار مفيد دانست و درخواست نمود تا در اين مسير همچنان از تجربيات دانشگاه علوم پزشکي تهران بهره‌برداري کنند.
پس از جلسه، مسئولان حوزه ارتباط با صنعت و فناوري دانشگاه علوم پزشکي شيراز از مرکز آزمايشگاه جامع پيش باليني دانشگاه که تمامي فناوري موردنياز اين آزمايشگاه، توسط شرکت‌هاي دانش‌بنيان دانشگاه آن توليد شده است، بازديد به عمل‌آورده و از آن به‌عنوان يک افتخار ملي يادکردند.
خبرنگار: سيده فاطمه جوادي
  • کد خبر : 78447
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم