• 14 فروردین 1404

اولین جلسه شورای پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری در سال جاری برگزار شد

  • تاریخ انتشار : 1397/02/25 - 14:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 957
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اولین جلسه شورای پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری در سال جاری برگزار شد

جلسه شورای مدیران معاونت تحقیقات و فناوری به منظور بررسی وضعیت طرح های پژوهشی، گزارش وضعیت دستورهای پرداخت طرح ها و تشکیل دو کمیته مشورتی تهیه پیش‌نویس تخصیص اعتبارات و کمیته بازبینی آیین نامه گرنت، 8 صبح روز سه شنبه مورخ 25 اردیبهشت ماه برگزار شد.

جناب آقای دکتر صحراییان معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه، اولین جلسه ی شورای پژوهشی سال ۱۳۹۷ را با استعانت از خداوند متعال و آرزوی سالی موفق برای طرح های پژوهشی و مدیران در جمع اعضای شورای پژوهشی آغاز نمودند.

ایشان در ابتدای جلسه از جناب آقای دکتر ملک زاده و جناب آقای دکتر آخوندزاده به خاطر حمایت از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال گذشته و تخصیص اعتبارات برای مراکز تحقیقاتی و مراکز غیر مستقل تشکر و قدردانی نموده و اعلام کردند با وجود شرایط کشور و همه مشکلاتی که در وزارت بهداشت وجود داشت، صد درصد اعتبارات تخصیص یافته به پژوهش جذب شده و این امر که در شرایط سخت هم مسئولین برای حوزه پژوهش اهمیت خاصی قائل هستند؛ موجب دلگرمی پژوهشگران می باشد.

سپس در رابطه با تغییرات ایجاد شده در راستای چابک سازی و روان سازی و تسهیل امور که مهمترین اقدام و تلاش در حوزه تحقیقات و فناوری می‌باشد؛ از ادغام دفتر هماهنگی مراکز تحقیقاتی و حوزه مدیریت پژوهش تحت عنوان مدیریت امور تحقیقات و فناوری و به منظور ارائه خدمات شایسته تر به محققیقن خبر دادند.

شایان ذکر است دو واحد دفتر انتشارات و علم سنجی نیز در همین راستا قبلا ادغام شده بودند.

و به منظور استفاده بهتر از امکانات آزمایشگاه مرکزی جناب آقای دکتر مسعود امانلو نیز به عنوان سرپرست مدیریت آزمایشگاه جامع تحقیقات منصوب گردیدند.

هم چنین اعلام کردند در یک ماه آینده نسخه ی جدیدی از سامانه پژوهشیار ارائه خواهد شد که در آن مشکلات زیادی برطرف شده است و بسیاری از امکاناتی که حتی در سامانه نیماد هم وجود نداشته، دیده شده است.

ایشان افزودند: گرنت سرآمدان در 6 ماهه دوم سال 96 با مصوبه هیئت رئیسه برای پژوهشگرانی که اچ ایندکس بالای ۳۰ دارند با عنوان گرنت سرآمدان تصویب شده است و منتظر دریافت پروپوزال های پژوهشگران محترم هستیم تا بتوانیم این گرنت را در اختیارشان قرار دهیم و نیز از مراکز تحقیقاتی و روسا و معاونین پژوهشی خواستند تا نگاه آنها برای دریافت گرنت از خارج از دانشگاه و نیز محیط ‌های خارج از کشور قطع نشود و در این زمینه حتما فعالیت نمایند.

جناب آقای دکتر صحراییان از میزبانی وزیرعلوم سوئیس و هیئت همراه ایشان در ماه جاری و به همت معاونت بین الملل دانشگاه و اختصاص اعتبار قابل توجهی (پانزده میلیون فرانک سوئیس) به فعالیت های پژوهشی ایران خبر دادند و استفاده از فرصت پیش آمده را از وظایف مراکز تحقیقاتی دانستند.

خبر دیگر این جلسه تسویه تمام دستور پرداخت های سال ۹۶ تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بود و این برای اولین بار است که در دو ماهه اول سال تمامی دستور پرداخت های سال گذشته تسویه حساب شده است.

در این جلسه عنوان شد در شش ماه گذشته به نسبت سایر بخش های دانشگاه نیروی انسانی خوبی به پژوهش تزریق شده است.

به گفته معاون محترم تحقیقات دانشگاه، عدد درخواست اولین رنکینگ سال ۹۷ مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که تقریبا نسبت به سال ۹۶ در هر رنک حدود یک میلیارد تومان افزایش خواهد داشت ولی با توجه به افزایش قیمت ارز ممکن است این رقم کمک زیادی به پژوهشگران محترم نکند.

سرکار خانم دکتر شکوفه نیک فر، مدیر محترم دفتر مدیریت امور تحقیقات و فناوری در این جلسه طی گزارشی در خصوص وضعیت طرح های پژوهشی اشاره کردند: بر اساس تصمیمات معاونت تحقیقات و فناوری و با مصوبه شورای مدیران سعی بر این است که بتوانیم ارزیابی هزینه ها و محاسبه هزینه ها را به خود مراکز واگذار کنیم این در حالی است که متاسفانه اجرای یک روش عادلانه برای تخصیص اعتبار به مراکز بسیار سخت است، از این رو در حال طراحی مدلی جهت نحوه تخصیص اعتبارات بر اساس امتیاز مراکز هستیم.

دکتر نیک فر در خصوص مسئله مهم تأخیر در ارسال گزارشات پایانی طرح های پژوهشی طی یک گزارش تفکیکی اعلام کردند ۴۳ درصد از طرح های موجود در ارائه گزارش پایانی تاخیر دارند که این امر باید بازنگری و به مجریان طرح منتقل شود.

در حال حاضر از ۱۹۷۰ طرح در حال اجرا، ۲۴ درصد از طرح ها تاخیر کمتر از یک سال، ۱۲ درصد تاخیر یک تا دو سال، ۶ درصد بیشتر از دو سال و حتی یک درصد هم بیشتر از ۵ سال در ارائه گزارش پایانی خود تأخیر دارند، همچنین ۲۳ طرح آماده قرارداد وجود دارد که بیشتر از یک سال از ارسال آنها می گذرد ولی مجری جهت عقد قرارداد خود مراجعه نکرده است.

ایشان افزودند ۶۰ درصد طرح‌ها طبق مصوبه وزارت بهداشت باید در ۱۲ حیطه اعلام شده اولویت‌های تعیین‌شده دانشگاه باشند و نمایندگان معرفی شده در هر حیطه، هشتم و نهم خرداد جلسه و کارگاه آموزشی خواهند داشت.

در ادامه چهار نفر از مدیران شورای پژوهشی به عنوان کمیته مشورتی تهیه پیش‌نویس تخصیص اعتبارات پژوهشی به طرح‌های پژوهشی در راستای انتخاب یک راهبرد عادلانه در این جلسه انتخاب شدند.

288 طرح پژوهشی ثبت شده در سامانه پژوهشیار در این جلسه بررسی و به جز یک مورد که نیاز به بررسی مجدد داشت، تمامی طرح ها به تصویب شورای پژوهشی رسیدند.

در پایان، تشکیل کمیته ۵ نفره بازبینی آیین نامه گرنت با هدف بررسی و تهیه گزارشی از تعداد گرنت ها و تاثیرات آنان، حسن ختام اولین رنکینگ طرح های پژوهشی سال ۱۳۹۷ بود.


 
  • کد خبر : 77410
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم