• 14 فروردین 1404

دومین روز از همایش و فن بازار ملی سلامت با حضور دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1397/08/21 - 13:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 261
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دومین روز از همایش و فن بازار ملی سلامت با حضور دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین روز از همایش و فن بازار ملی سلامت حضور یافتند.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دومین روز از رویداد بزرگ همایش و فن بازار ملی سلامت با توضیحات دکتر فریدی در خصوص روند همایش آغاز شد. دکتر فریدی دبیر اجرایی همایش گفت: این همایش در حالی برگزار می‌شود که در کنار آن ۱۶ دانشگاه، ۲۱ مرکز رشد و ۳۱ غرفه در فن بازار شرکت کردند و دستاوردها و محصولات بسیار خوبی از هسته‌های نوپا در این فن بازار دیده می‌شود. در بخش مسابقه دانشجویی نیز که روز اول برگزار شد؛ دانشجویان برای یادگیری مدل کسب‌وکار بر اساس نرم‌افزار تلاش کردند و در گروه‌های ۵ و ۶ نفره به رقابت و حل مسئله در الگوی مجازی پرداختند که تا ساعت ۲۰ روز گذشته توسط تیم داوری دکتر پرنیان و اساتید دیگر چون دکتر منظم، دکتر مؤذنی و دکتر فریدی به پایان رسید. 100 ایده محصول محور در بخش فراخوان ایده‌ها ثبت‌نام شد که در داوری اولیه ۱۸ ایده انتخاب شدند و امروز در قالب گزارش سه‌دقیقه‌ای در حضور صندوق‌ها و کارگزاران ارائه خواهند شد تا بتواند سرمایه‌گذاران خود را جذب کنند.
در ادامه دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر همایش افزود: پنل تخصصی امروز در ارتباط با پژوهش مسئله محور برگزار می‌شود؛ نکته اساسی این است که چه مسائلی باید در این‌ پنل مطرح شود و چرا امروز به این فکر افتادیم که پژوهش باید مسئله محور باشد. در ایران هدف از تحقیقات متفاوت از دیگر نقاط جهان است و ما باید این پیام را به اساتید در صف منتقل کنیم که تحقیقات باید مسئله محور باشد و هر محقق و حتی سیاست‌گذاران قبل از شروع هر تحقیق باید به این سؤال پاسخ دهند. چرا؟ امروز باید این سؤال برای همه پررنگ‌تر از گذشته باشد.
 دکتر سرکار عضو پنل تخصصی پژوهش مسئله محور در ادامه گفت: باید بدانیم دانشگاه برای رفع یک سری از نیازهایی که در کشور وجود داشت تأسیس شد چون نیاز بود که به افراد آموزش داده شود تا بتوانند برای حل نیازهای جامعه تلاش کنند.
حدود دو دهه است که در کنار ارتقا آموزش، مهارت‌آموزی به افراد اهمیت دارد و دانشگاه رویکرد پژوهش گرفته است و انصافاً خوب کار کرده و کار ارزشمندی انجام‌شده است. اراده سیستم و همه عوامل به کار گرفته‌شده که پژوهش در دانشگاه نهادینه شود. پژوهش ارزشمند است و ارتقاء بنیه علمی کشور مرهون پژوهش است. تا در مرز دانش حرکت نکنیم به نوآوری نمی‌توانیم برسیم، نهایتاً می‌توانیم کپی و بومی‌سازی کنیم؛ الحمدالله بنیه علمی خوبی داریم. اگر بخواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید بنیه علمی خوبی داشته باشیم ولی بحث این است که رشد و بلوغ پژوهش باید وارد فاز جدیدی شود؛ تاکنون در مسیر تبدیل ثروت به دانش حرکت کرده‌ایم و بودجه برای کسب دانش هزینه شده است، امروز باید به تبدیل دانش به ثروت بیندیشیم و چرخه را کامل کنیم. یکی از مشکلاتی که امروز با گوشت و پوست خود در کشور با آن مواجه هستیم مسئله تحریم است. امروز درجایی که تکنولوژی و دانش وجود داشته تحریم شده‌ایم جایی که رشد کشور را متوقف می‌کند. اقتصاد ما وابسته به مواد خام، نفت و معادن است و ازنظر من اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش‌بنیان است. اگر بتوانیم در آن موفق شویم شعار اقتصاد مقاومتی محقق شده است. باید بیندیشیم چگونه می‌شود این مسئله را حل کرد و حل این مسئله فقط در دانشگاه انجام میسر خواهد شد.
دومین مشکل کشور خیلی عظیم بیکاران متخصص است، چون دانشگاه آموزش خوب را مسئولیت خود می‌دانند مانند کارخانه‌ای که بودجه دولت را برای تولید محصول خوب بگیرد و مسئولیت فروش آن در بازار را نپذیرد. مسئله اشتغال باید در دانشگاه حل شود؛ اگر دانشگاه رسالت خود را درست انجام دهد دانشجویان در کنار دانایی باید توانایی هم کسب کند و توانمند تربیت شوند تا بتوانند شغل ایجاد کنند.
مثلاً باید برنامه‌ریزی کنیم ۲۰ درصد از پایان‌نامه‌های دانشگاه کاربردی باشند که هم نیاز جامعه را برطرف کنند هم دانشجویان بتوانند شغل ایجاد کنند.
در ادامه دکتر حق جو معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو پنل بر هم‌افزایی بین رشته‌ها، نهادها، سازمان‌ها و دانشگاه‌ها تأکید کرد.
دکتر فاضلی دیگر عضو پنل و عضو هیئت‌علمی دانشکده داروسازی اشاره کرد: خوشحالم که اصل مسئله محوری در پژوهش در دانشگاه پذیرفته‌شده است ولی لازم می‌دانم بگویم باید شاخص‌های نظارت خود را بهبود دهیم. نباید از کنار مسائل و نیازهای کوچک به‌سادگی عبور کنیم لازم نیست به حل مسائل بزرگ و ناول بپردازیم. همچنین افزود: این‌که جایگاه خوبی در پژوهش داریم ولی در کسب‌وکار به جایگاه خوبی نائل نشدیم به این دلیل است که در ارزش‌گذاری به ارتباط با صنعت و محصول محوری توجه نکردیم.
در ادامه دکتر کریمی رئیس دانشگاه در جلسه حضور یافت و با اشاره و تأکید به اینکه باید ملی فکر کنیم بیانات خود را ایراد کرد: اگر از سطح فکر خود و چهارچوب دانشگاه بالاتر برویم و در سطح ملی فکر کنیم می‌توانیم مبدأ باشیم. وی با اشاره به فداکاری امیرکبیر در تأسیس دارالفنون گفت: برای ایجاد تغییر و تحولات باید چریک باشیم. جنگ امروز، جنگ اقتصادی است و جنگ هم سرباز می‌خواهد مانند داوطلبانی که کشور را حفظ کردند. سربازان جنگ اقتصادی فارغ‌التحصیلان، نخبه‌های دانشگاهی و اساتید هستند که در تمام ابعاد این دانشگاه است که باید پاسخ مشکلات و مسائل امروز کشور را بدهد. مدیریت دانشگاه امروز با چشم باز نگاهش به این است که دانشگاه نیاز دارد پژوهش انجام دهد و مشکلات را حل کند و پژوهش باید مسئله محور باشد؛ بنابراین امروز دانشگاه مانع پیشرفت کسی نیست.
مشکل کشور، مشکل اقتصادی است اما این یک عامل خوب برای تحرک است. حل کردن مسائل در زمان بحران اقتصادی مسئله است و اینجاست که جایگاه سربازهای اقتصادی دیده می‌شود. البته مشکلات وجود دارد اما افرادی که هنوز مفهوم دانشگاه نسل سه را متوجه نشده‌اند در اقلیت هستند و مشخص است که این افراد مسیر را اشتباه آمده‌اند. امروز مسئله دانشگاه خلق ثروت است و کشوری که بنیه علمی و اقتصادی کشور مشکلات جامعه را سریع‌تر و راحت‌تر برطرف می‌کند.
بنیه اقتصادی قوی یکی از اهداف اسلام است و رهبری در ابتدای هرسال مسئله‌ای در خصوص تقویت اقتصاد کشور را مطرح می‌کند. باید همه اساتید و فارغ‌التحصیلان ملی فکر کنند و در این راه با بروز مشکلات کوچک ناامید نشویم و به آینده دور نگاه کنیم. به نظر من در دانشگاه علوم پزشکی تهران کسی نباید بگوید که دانشگاه مانع پیشرفت من است و موانعی هم که خودمان برای هم درست می‌کنیم با تعامل می‌توانیم حل کنیم.
دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت، امید به زندگی در بدو تولد است گفت: ایران جایگاه خوبی در این شاخص دارد، این نشان می‌دهد که ما توانستیم در بخش سلامت رشد کنیم و این محصول کوشش همه‌کسانی است که در این بخش تلاش کردند.
وی افزود: نقطه قوت ایران در پژوهش و تولید علم نیروی انسانی است و همین نیروی انسانی می‌تواند در حوزه فناوری نیز کارا باشد. مسئله مهم ما مسئله اقتصادی است و لازم است از فناوران در سطح ملی حمایت شود.
تلاش کردیم در حمایت از فناوری زیرساخت‌هایی را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم که یکی از آن‌ها همان شرکت‌های دانش‌بنیان است که در سال‌های اخیر افزایش پیداکرده و محصولات دارویی بسیاری تولید کردیم. یک‌سوم شرکت‌های دانش‌بنیان کل کشور در حوزه سلامت است و در این حوزه فناوری بیش از دیگر حوزه‌ها رشد داشته است. لازم است در مقوله ژن‌درمانی از فناوران حمایت کنیم و این مسئله انقلابی در پزشکی خواهد بود.
پس از پایان پنل تخصصی پژوهش مسئله محور در بخش همایش، داوری ایده‌ها با حضور هیئت‌رئیسه و اعضای پنل آغاز شد و هم‌زمان دکتر کریمی و دکتر ملک‌زاده به همراه دیگر اساتید از فن بازار بازدید کردند.
اختتامیه چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در پایان روز دوم انجام می شود.
خبرنگار: سیده فاطمه جوادی
  • کد خبر : 81878
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم